Revista noastră!

După  o muncă îndelungată (de o lună şi ceva), am reuşit să scoatem revista mult iubită.

Numele: burb (Bucharest Urban)

Echipa: Alexandra, Otilia, Ana, Mădălina şi eu (Ioana).

Ca să o vedeţi, intraţi aici (http://issuu.com/grupaiv/docs/burb)

Povestea ei ?

Păi a început cam aşa: pentru laboratorul de PAO (Presă Asistată de Ordinator) cu proful Matei Stoicovici am avut de realizat o revistă de la zero. Ne-am împărţit grupa (4) în 3 echipe de câte 5 şi una de 6 şi ne-am pus pe lucru.

Conceptul revistei noastre a pornit din dorinţa de a promova cultura urbană şi de a atrage atenţia publicului tânăr asupra artei urbane. Unele articole sunt scrise de noi, unele luate de pe net. Oricum, treaba cu designul a fost una tare complicată, până ne-am prins cum funcţionează Adobe InDesign.

Prima şedinţă pentru realizarea revistei s-a lăsat cu poze amuzante (a se vedea editorialul), Stejarul, piure instant şi varză murată trimisă de bunica de la Piatra. Apoi, încet încet, am început să ne mişcam, până am realizat cu 2 zile înainte de predarea revistei în variantă printată, că suntem cam leneşe. Şi după cum se ştie, multe lucruri se nasc pe ultima sută de metri (mai greu cu copiii) şi aşa s-a întâmplat şi cu revista.

Cu printarea a fost altă aventură. Tipul de la tipografie aştepta luni, până în ora 13:30, revista. Noi aveam examen de la 13:45 şi multe modificări de făcut pe ultima sută de metri. Am reuşit să modificăm totul (13:30), am urcat-o pe transfer.ro (13:35), am aşteptat mult şi s-a încărcat cam 15% (13:40), ne-am uitat la ceas şi ne-am dat seama că nu vom ajunge la examen (toată treaba asta se desfăşura la Otilia acasă, pe laptopul ei şi cu netul care-i cădea din 2 în 2 minute). Aşa că am lăsat laptopul deschis, fişierul în curs de trimitere şi în cele 5 minute cât am fugit până la sala de examen (noroc ca eram lângă Universitate) ne-am rugat ca nenea să primească revista noastră la timp.

Seara a ieşit de la tipografie, în 7 exemplare frumoase, iar marţi am predat-o la termen.

Fiecare moment din nebunia asta meritat, pentru că în momentul de faţă avem o revistă frumoasă şi colorată.

Aici (http://issuu.com/grupaiv) veţi putea vedea în curând toate cele 4 reviste ale grupei 4, anul I la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării.

Ca să vedeţi revista burb, intraţi aici (http://issuu.com/grupaiv/docs/burb)

Anunțuri

Posted on Decembrie 21, 2010, in Fuck(ultate)!, Timp Liber, Unde fugim de acasa?. Bookmark the permalink. 7 comentarii.

  1. gain geniaaaaal!!!! imi cer scuze ca sunt asa pierduta in spatiu dar chiar e super tare:O

  2. Știu revista voastră, a fost printre cele mai bune, ne-a aratat-o Matei (eu is la grupa 8). Felicitări! A ieșit chiar bine, deși, personal, aș fi optat pentru o altă copertă. Oricum, great job! Eu am lucrat la RELOAD, cea despre jocuri, cred că v-a arătat-o și pe a noastră.

    P.S. Vezi că e Presa Asistată de Ordinator 😀

    • Ştiu şi eu revista voastră, v-am laudat-o:)) Felicitări şi vouă, a ieşit foarte faină. Mulţumesc pentru sesizare, voi modifica chestia cu operator/ordinator. Iar despre copertă…iniţial am mers pe ideea că vom desena noi ceva după care vom vectoriza desenul în Photoshop, apoi am început să căutăm imagini la rezoluţie mare care să se potrivească temei revistei noastre; în cele din urmă am dat peste coperta asta şi ne-a plăcut la ea că era aşa „rough” şi am fost şi mândre că era a unui artist român. În graba şi entuziasmul în care am scris postul, n-am apucat să-l promovez şi pe el: numele lui este Ştefan Lucuţ şi e graphic designer, dacă vrei să-i vezi lucrările click aici .

  3. este GENIALAAAA!!! daca puteti sa-mi spuneti cum ati fakut-o… macar ce programe ati folosit sau chestii de genul acesta!!! Vreau si eu sa-mi fac o revista si habar n-am de unde sa incep… lasati-mi mesaj pe contul de facebook sandra yoana 🙂 ms si inka odata….superbbaaa

  1. Pingback: Revista noastră! - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Pingback: Scurtă incursiune în podul Ahitecturii « Hippie Cheese's Weblog

  3. Pingback: Scurtă incursiune în podul Arhitecturii « Hippie Cheese's Weblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: