Nițică istorie

Din discuție în discuție cu fratemiu, am ajuns la un subiect bubos pentru poporul român: prințul Paul. Out of the blue, cică-i prinț și fi-su prințișor.

Pentru prima oară, mi-am găsit gândurile expuse în Libertatea. Nu vă gândiți că aș fi dat peste cine știe ce eseu filosofic acolo, ci peste schema asta simplă:

Deci hai s-o luăm istoric:

  • Carol I: știm cu toții povestea – e un nene german, adus în țară după Cuza, căsătorit cu prințesa Elisabeta a.k.a. Carmen Sylva. Nu produce moștenitor.
  • Ferdinand: nepotul lui Carol I, după câteva lipitori la tron (fratele și primul nepot al lui Carol I) apare în peisaj. Se căsătorește cu prințesa Maria, au 3 băieți (Carol al II-lea fiind ăl mai mare) și 3 fete, toate bune și frumoase.
  • Carol al II-lea: c’est la bube, aici se-ncurcă treaba. Are o idilă/căsătorie cu Zizi Lambrino, de unde iese Mircea. Apoi se căsătorește cu prințesa Elena, îl toarnă pe Mihai.
  • Carol Mircea Lambrino: aici devine interesant. Măsa unfamous (Zizi), el copil din flori se căsătorește cu Helene Nagavitzine, tot unfamous. Iese Paul.
  • Paul Lambrino (a.k.a. Prințul Paul de România): se prezintă pe la noi și își face his own crib mathafacka’! Se căsătorește tot cu o unknown Lia Triff. Îl toarnă pe prințișorul bebeluș.

Wow, prea multă informație. Oricum, v-ați prins că Mihai se cam omoară cu Paul, că tafsu (Carol al II-lea) a fost „necredincios țării” (nevestelor).

Acum, problema mea esențială și existențială este: de unde până unde bietu’ bebeluș turnat pe ultima sută de metri (pe bune, i-ați văzut mumiile…ahem, părinții?) e de viță nobilă? Nu, să nu credeți că apăr monarhia în România, dar ecuație logică:

  • Carol al II-lea (borș albastru) – Zizi Lambrino (niet)
  • Carol Mircea Lambrino (juma’ borș albastru) – Helene Nagavitzine (niet)
  • Paul Lambrino (un sfert borș albastru) – Lia Triff (niet)
  • Bebe Paul (o juma de sfert borș albastru) – viitoarea soție (pun pariu că niet)

Deci, dacă străbunicul meu a fost în garda regală, asta mă face și pe mine prezentă o juma de sfert în garda regală? Just asking.

Reclame

Posted on iunie 26, 2011, in Funny, Timp Liber. Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Misterul a fost rezolvat. Multam de lamurire! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: