CFR – un fapt social

Pornind de la afișul acesta, să facem o deducție logică: dacă a nu avea bilet este un fapt antisocial, atunci a avea bilet este un fapt social.

Și tot un fapt social este să hrănești surdomuții, ologii, handicapații, boschetarii, bețivii și țiganii care se plimbă prin tren. Practic, le oferi asistență socială. CFR este un centru de ajutor social cu asistenți sociali care oferă consiliere și organizează strângeri de fonduri pentru persoanele cu dizabilități și vicii. Oferă adăpost, hrană și reintegrează aceste persoane în societate pe durata a una sau două stații.

Așadar, CFR este o organizație guvernamentală care se ocupă de sănătatea și bunăstarea persoanelor marginalizate de către societate.

Cine zice că statul român nu are grijă de viitorul copiilor săi?

Cine zice că statul român neglijează nevoia de socializare a persoanelor afectate de diferite handicapuri?

Cine zice că statul român nu se ocupă de îngrijirea alcoolicilor?

Cine zice că statul român ignoră integrarea rromilor în societate?

Cine zice, zice prost. Statul român rulează prin intermediul Căilor Ferate Române un program asistat de ajutorare a persoanelor cu diferite handicapuri sau probleme sociale. Programul numit „CFR – un fapt social” își propune să transforme trenurile, pentru câteva stații, în centre de ajutor financiar, case de toleranță sau centre de consiliere și mediere. Totodată, se așteaptă și implicarea directă a călătorilor: ei pot dona direct bani sau alimente persoanelor în cauză sau pot achiziționa produse pe care acestea le vând.

Pentru a-și îmbunătăți calitățile de mediatori sau comunicatori, călătorii plătesc o taxă de participare, care constă în valoarea biletului de călătorie. Iar controlorii supraveghează buna desfășurare a evenimentului.

Deci? Contestați mersul cu trenul?

Acum nu o veți mai face, ați aflat care este scopul CFR-ului. Gândiți înainte să jigniți! (bună asta…și rimează).

Reclame

Posted on Iulie 2, 2011, in Timp Liber, Unde fugim de acasa?. Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. Fir-ar! Şi eu care credeam că scopul CFR-ului este să te facă şi să îngheţi de frig sau să mori de cald când călătoreşti cu trenul sau să ajungi mai târziu la destinaţie din cauza limitărilor de viteză, a persoanelor care fură cablurile, a cine ştie ce defecţiuni sau, asta am auzit de curând, din cauza persoanelor care stau urcate pe stâlpi şi fac grevă, cerând să vină preşedintele şi să le dea jos de acolo cu elicopterul… :))

    Ai uitat să menţionezi pe lista ta două categorii: colindătorii şi persoanele care vând artificii 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: