Cu Dumnezeu tot înainte (atenție, cotim la stânga)

*ATENȚIE, în cele ce urmează voi da drumul rezervorului cu jokes about Jesus. Persoanele care se simt ofensate sau se tem pentru eternitatea lor în Rai, să facă stânga-mprejur.


Și la Piatra Neamț se poate. Ce se poate? Să îți trimită Dumnezeu un slujitor al său să te lămurească asupra bunelor Sale intenții.

Stăteam pe o bancă într-un părculeț cu Diana și mâncam o înghețatăm, când la orizont apare un călugăr (da, știți voi, gagii ăia de se căsătoresc cu Iisus) cu un rucsac în spate. Lângă banca noastră, era un foișor instalat numai bun pentru bătrâneii care vor să joace șah, dar în momentul acela era gol. Nea călugărul pornește țintă spre foișor. Se uită, îl admiră, se foiește, se întoarce și scoate o iconiță. Potrivește un unghi din ochi, din mâini și găsește un loc liber întrun colț pe bârnele de sus ale foișorului. Noi pe delături: „Uuuh, where should I put this? Here? Mneh. Here? Maybe. Ooooh, here! It’s puuuuurfect!”.

Jesus’s husband pleacă după ce ne aruncă o ocheadă, dar cum detectorul meu pentru ciudați e mereu pe ON, o anunț pe Diana că ăsta nu și-a terminat munca Domnului pe aici. Bineînțeles, deodată POOF, apare călugărul în fața noastră. Ne întinde două iconițe și apoi mănâncă ceva printre bărbile și mustățile sale multiple. Diana înțelege, eu mă uit cruciș.

Diana: Întreabă dacă putem să-l cazăm la noi.

Eu: Ah. Nu.

Diana: Noi nu suntem de aici. Am venit în vizită la bunicii noștri.

Călugărașul cel viteaz: Da sunteți din București?

Noi: Da.

Călugărașul cel viteaz cu sictir: Adică sunteți bucureștence?

Eu: Nu. Avem bunici în Piatra, deci nu suntem bucureștence.

Călugărașul cel viteaz mai sictirit: Dacă stați în București, sunteți bucureștence.

Eu: Trebuie să fie stabilite cel puțin 2 generații înaintea ta în București, ca tu să te poți numi bucureștean. Se numește antropologie.

Apoi îi face o observație subtilă Dianei legată de pachetul de țigări de pe bancă, se cară mai departe. Se oprește. Se întoarce și face cu mâna într-un mod bizar și scârbos.

Să lămurim o chestie: am mințit la partea cu suntem la bunici în vizită și nu mă ustură la inimă. Acu, înțeleg treaba cu ajută-ți semenii, dar e de preferat ca acei semeni să nu pută într-un mod exagerat și să fie nesimțiți într-un mod exagerat. Și acum, sincer, cine dracu l-ar caza pe călugărul puturos? Nu s-a așezat omu la casa lui după ce s-a căsătorit cu Iisus? N-are și el o chilie a lui? Ce-i trebe viață agitată la oraș? Eh, poate a fugit de acasă, s-a săturat să fie casnic.

La mine se aplică zicala: „I’ve got nothing against God. It’s his Fan Club I can’t stand”. Nu pot să îi înțeleg pe oamenii pioși, călugării și călugărițele, oamenii care se duc cu munți de pomană la biserică, pe profa de religie care zicea că epilepticii sunt posedați, pe altă profă de religie care găsea modele cu coarne pe bluzele colegilor, pe babele care sunt ahtiate după popi. I don’t get it.

Și da, îmi place să fac glume cu Iisus & Co. Nu cred că se supără nimeni acolo sus, că altfel nu ne-ar mai fi înzestrat cu simțul umorului. Când m-a întrebat nușcare ce am să mă fac la Judecata de Apoi, i-am răspuns că dacă Dumnezeu îmi dă un șut în cur spre Iad, am să-i spun: „Te credeam un tip mai amuzant”.

Reclame

Posted on septembrie 1, 2011, in Funny. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: