Nuntă fulminantă

Ca să vă mai încălzesc un pic pe frigul ăsta teribil, vă povestesc ceva și bag și o melodie să mergă pe poveste:

În viața mea cea lungă am fost la o singură nuntă și aia ieșită din tipare.

Totuși, acum două luni, în mijlocul verii toride când ventilatorul mergea la maxim și soarele îmi decolora mobila, am avut ocazia să particip involuntar la o nuntă țigănească. Să vă povestesc cum fu.

Mă întorc din oraș pregătită să pun la copt niște ardei, să-i perpelesc pe o parte și pe alta și să-i pun lângă niște cârnați de bere și un piure instant. Intru în scară și îl văd pe administrator scotocind la tabloul electric de la parter. Ajung în casă, fratemiu sare pe mine: „Ai văzut? E praznic, eu zic să nu ne mai punem pe făcut mâncare, că ieșim mai ieftin dacă ne aciuim pe lângă praznicu ăstora”. Mă uit la el perplexă și el se apucă să-mi descrie cu patos cortu din spatele blocului, țiganii care petrec și cum ne-au ars panoul electric. După ce a dat o tură să își schimbe gândul a venit să-mi spună: „Ba nu, e nuntă!”.

Nu l-am crezut. Până să înceapă geamurile apartamentului să se zgâlțâie, câinii să latre și lăutarii să răsune! Frățicăăăăăăăăăă! Se porni petrecereeeee! S-au rupt cerurile în Crângași! Bulibașa de cartier și-a măritat fata!

Nu credeam că am să mai apuc ziua asta, dar deși ar trebui să ardă inima în mine și să-mi rup opincile de pământ, nu pot. Pur și simplu nu pot. Nici bieții ardei nu se perpelesc bine din cauza basului fulminant și a gălăgiei de pe scară.

Țigani țigani, dar simțiți. La ora 22.00 și-au strâns catrafusele și s-au tirat. O bucățică din mine s-a rupt la plecarea lor, probabil timpanul drept.

Reclame

Posted on Octombrie 17, 2011, in Cronici Crângășiene. Bookmark the permalink. 1 comentariu.

  1. Haolo, Ioană, îmi plașe cum descriseși cununia cu prișina!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: