Casa de pe Săpânța

Cum ieși de la metrou la Crângași și o iei la stânga, mergi până dai cu ochii de brutăria/cofetăria Giorgi și treci prin gangul de lângă, o iei tot înainte pe Pădureni și faci dreapta pe Săpânța, dai cu ochii de o casă mare și galbenă.  Exact așa e: mare, cu două etaje și două intrări (una cu coloane simple și cealalta pe din dos, lângă niște pubele jegoase de gunoi) și între cele două intrări cazează și magazinul-chioșc La Maria.

Ei bine, ce vreau eu să insinuez e 90% imaginație și 10% posibilitate.

Dacă magazinul La Maria adăpostește sub streașina sa și pe treptele scării de bloc din fața lui o hoardă de neni cu berea-ntre degete și țigara în bot, casa mare și galbenă e total misterioasă. E clădire nou construită, cu o arhitectură hidoasă cu aspect de vilă făcută de români întorși din Italia. Ce mă face curioasă pe mine e numărul fetelor care dau târcoale porților ei.

Într-o zi mă întorceam acasă admirând ferestrele de autobuz de la unele balcoane ale vecinilor de cartier, când văd o tanti blondă plimbându-se prin fața porții casei. Cu fustă din latex (mai degrabă mușama lucioasă), cu cizme de lac peste genunchi și cu o pufoaică albă pe ea (știți genul ăla de haină care-ți dă impresia că blana de Yeti e rară și trebuie contrafăcută din polyester) fătuca aștepta impacientată. A coborât un ceafă-lată, cu pantaloni decolorați și tricou mulat cu dungi pe umăr, să-i deschidă poarta și să o cheme înăuntru.

În altă zi, o mamă cu un băiat lung și deșirat de vreo 16 ani  așteptau în fața porții negre. Băiatul era iritat de prezența mamei și tot dădea să plece. A coborât același nene cu ceafa lată de data trecută și le-a deschis. Mama l-a împins pe băiat în curte și apoi a plecat.

Într-o dimineață rece, fugeam pe jumătate adormită, cu ochii lipiți, cu eșarfa pusă aiurea și cu termosu de cafea în mână spre seminarul de Etică. În curtea aia jegoasă, o blondă și o brunetă îmbracate ambele în colanți triști se certau cu un alt nene ceafă-lată, iar ăsta s-a enervat crunt și a dat cu piciorul în pubelele de plastic, gunoiul împrăștiindu-se pe sub poartă pe tot trotuarul.

Acum, în mintea mea există 3 variante:

1. Ori un pește aranjează întâlniri pentru fete de moravuri ușoare acolo.

2. Ori o babă vrăjitoare dă în bobi acolo.

3. Ori e un spa underground.

Isn’t it fun to imagine?

Reclame

Posted on ianuarie 27, 2012, in Cronici Crângășiene. Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Ti-am gasit postarea. Hihi 😀

    E video-chat acolo. 🙂 Intr-o zi veneam pe acelasi traseu (you know) si stateau gagicile ciorchini la geamuri. In fata portii, ceafa-lata se certa de zor la telefon cu providerii de net. :)))

    So, nu esti departe de adevar. Cred ca are 3 etaje magaoaia aia de cladire… o sa le numar data viitoare 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: