Dezamăgirea Dragonului Roșu

Capitolul I: HOTĂRÂREA

Era o dimineață promițătoare. Ioana și Iulia s-au întâlnit la stația de metrou Costin Georgian, hotărâte să pornească în aventura vieții lor: Dragonul Roșu. După ce s-au energizat cu un 7up Cherry și un Cherry Ice Tea (cu gust de compot de prune) de la o benzinărie, s-au postat în stația de autobuz. Timpul se scurgea și autobuzul Dragonului Roșu nu mai ajungea. Ioana și Iulia au intrat la îndoieli, când, deodată, apăru strălucind în zare.

Capitolul II: DRUMUL

Când au urcat în el, fetele și-au dat seama că ceva nu era în regulă: mirosea frumos a detergent și în boxe se auzea ”In the army now”. ”Să fie ăsta semnul unei călătorii aventuroase?”, s-au întrebat ele. Așezându-se în scaunele moi, Cherry Ice Tea-ul căpătă un cu totul alt gust: un gust al victoriei! Pe măsură ce înaintau spre Dragonul Roșu, drumul părea din ce în ce mai dezolant; dar fetele nu își pierdură speranța. Începu melodia ”Where the wild roses grow”. Ceva chiar nu era în regulă…

Capitolul III: SOSIREA

Cu sentimentul ăsta în stomac au coborât la destinație. Parcă era o lume nouă: clădiri impunătoare gri, cu accente de galben și roșu și aspect de business în mijlocul unui sat. Fetele au hotărât să viziteze grupul cel mai mare de clădiri. Dar au fost oprite de paznicul lor: ”Nu le puteți vedea. Sunt în reamenajare. Doar clădirea aceea e deschisă.”, a spus el arătând spre ceva ce semăna a mall.

Capitolul IV: VIZITA

În fața mall-ului un carusel stătea părăsit. Văzându-le pe fete că se uită blocate la el, paznicul l-a pornit. Tristețea caruselului rotindu-se în gol, paznicul zâmbind din cabina lui și căluții cu ochi mari, toate astea le-au dat fetelor sentimentul că lumea nu mai avea speranță. Și totuși, și-au continuat drumul. Au intrat în clădirea uriașă care părea părăsită. Doar parterul era deschis. Câțiva vânzători cu ochii spălăciți își păzeau standurile. Fetele au intrat in singurul magazin care părea mai prietenos. Și-au cumpărat dropsuri fizzy Cola, gumă cu tatuaje la 50 de bani, ciocolată neagră cu zmeură, ouă de ciocolată, o cană pe care scrii cu cretă și marțipan.

Capitolul V: PLECAREA

După ce și-au umplut buzunarele cu dulciuri, fetele au decis că e timpul să părăsească Dragonul Roșu. Dulciurile nu puteau sătura un stomac flămând de aventură, așa că s-au îndreptat spre IKEA pentru o masă a campionilor. S-au învârtit printre rafturi, au testat scaune, au făcut poze cu niște copii nerasiști din pluș, și-au cumpărat medalioane de broccoli și apoi au plecat către stația de autobuz. Și-au dat seama că nu aveau călătorii pe card.

Capitolul VI: ÎNTOARCEREA (final)

Cu frica unui control, Ioana și Iulia au urcat în autobuz. S-au consultat și au decis să coboare la Aviatorilor. Numai un instinct de vânător (sau pradă) le-a făcut să coboare mai devreme la Piața Presei Libere. Tocmai atunci urcase controlorul. Bucuroase că au scăpat de o amendă, fetele au avut un moment cultural cu piciorul ”HandGun”. S-au întors acasă plimbându-se prin Herăstrău (ca la pelerinaj, pe lângă miile de cupluri care ieșiseră la aer în zăpada jegoasă).

HandGun de Bogdan Raţa ("Proiectul 1990")

Per total, Dragonul Roșu a fost o dezamăgire. Dar asta nu le va împiedica pe Ioana și Iulia să îl mai viziteze încă o dată!

Reclame

Posted on martie 13, 2012, in Unde fugim de acasa?. Bookmark the permalink. 6 comentarii.

  1. iar data viitoare li se va alatura si Ana. I-au placut bomboanele fizzy cola, ii faceau limba sa se joace :))

  2. ciudat, poate era duminica, nu e posibil sa fie asa pustiu 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: