După scaune (în cinema)

Nu este nimic porno în ideea titlului, dacă asta v-a trecut prin mintea aia perversă!

Am ajuns la cinema să văd ”După dealuri”. Ca să vă faceți o idee despre legătura mea cu scaunele roșii de catifea și ecranul extralarge, trebuie să înțelegeți că ultima dată când am fost la cinema era anul trecut, să văd Hangover 2. Da, fac parte din categoria ”am să aștept să apară pe net”.

La insistențele Iuliei și ale lui Ionuț, am fost de acord să dau 16 lei pe bilet la AFI (da, mall, AFI) să văd marea propunere a României pentru Oscar. A început binișor și s-a fâsâit pe parcurs. Fiecare dintre noi aveam câte un scenariu în cap: ba că ar fi fost o relație între cele două tipe, ba că ar fi fost o relație între popă și călugăriță, ba că filmul va fi despre integrarea unui outsider într-o comunitate de măicuțe. Nimic mai greșit, filmul este bazat pe această întâmplare care s-a petrecut prin 2005, când eram eu într-a 8-a.

O întreagă agitație în jurul acestui film: că e superextraordinar și reprezintă România așa cum e ea, că este filmat impecabil, că e cu premii, că etc. Părerea mea de om care se plictisește repede a fost alta.

  • În primul rând, să fim sinceri, durează două ore și jumătate! În condițiile în care îl vezi în cinema, vezica ta are de suferit dacă te-a pus Domnul să bei ceva înainte.
  • În al doilea rând, cadrele lungi și fixe te înnebunesc…îți iei dealurile, câmpii și depresiunile și aștepți să se miște ceva pe acolo.
  • În al treilea rând, dacă știi deja despre cazul real, ți se apleacă pentru că te așteptai la o super abordare.

Filmul poate e ”privibil”, dar acasă la tine. Unde pui pauză de 7 ori și te duci la baie și îți mai scrii memoriile și apoi te întorci să-l vezi iar și tot așa.

Dar e posibil ca eu și filmul românesc să nu avem o relație prea specială, e și asta. Cunosc oameni super încântați de ce se mișcă acum în cinematografia românească…din păcate, după cum mi-a confirmat și fratemiu, mi se păreau mult mai entertaining filmele lui Nicolaescu (vezi și scandalul cu Mungiubahaha, trebuie să citești cărți despre arta cinematografică dacă vrei să bagi un film) sau Veronica. Am să rămân la astea + Telenciclopedia.

Reclame

Posted on Noiembrie 3, 2012, in Timp Liber, Unde fugim de acasa?. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: