Azi noapte, pe Municipal

După un eveniment în Control, am luat Bucureștiul nocturn cu asalt împreună cu Ionuț. A fost o noapte super dubioasă cu întâmplări suprarealiste la tot pasul. Toate cele de mai jos s-au desfășurat în intervalul orar 01.00-05.00.

Prima oprire a fost un bloc de lângă Cercul Militar. Habar n-am de ce ni s-a părut interesant la el. Am văzut un bilet lângă o sonerie: ”Sunați aici ca să deschid!” așa că am apăsat soneria. A venit un nene care semăna cu Hitchcock, mort de somn, cu părul zburlit și ne-a deschis ca și cum am fi venit în vizită la niște prieteni. Noi am intrat în joc și am băgat d-alea cu ”Băi, trebuia să cumpărăm ceva oare?”. Am luat liftul și am ajuns la etajul 11, de unde am văzut un pic din Calea Victoriei, Cercul Militar și Piața Universității.

Cercul Militar (3)

Cercul Militar (2)

Cercul Militar (1)

După ce am coborât din blocul ăsta ciudat, comportându-ne ca și cum am fi fost într-o vizită scurtă, am continuat să facem un research de balcoane (nu în sensul porno).  Am urcat într-o altă scară de bloc până la ultimul etaj, ca să dăm de o ghenă întunecată și cam atât. Am coborât dezamăgiți și am vrut să ne luăm suc cu pai, dar ne-am dat seama că non-stopul era părăsit. Lângă, era un panou cu persoane care păreau decedate…

IMG_7475

IMG_7476

După asta, am mai mers într-un bloc de pe la Universitate de lângă Spring Time, încercând să găsim o curte interioară de care mi-a povestit Otilia. La fel, la intrare era un bilețel cu ”Sunați!” și ne-a deschis un nene care semăna cu Terence Stamp. Am luat liftul până la ultimul etaj, ca să ne dăm seama că ușa spre acoperiș era închisă. Am coborât apoi cu liftul și am deschis o ușă care dădea spre subsol…n-am găsit nici o curte interioară și când am ieșit, am dat-o pe aia cu ”Auleu, am greșit scara!”.

O ultimă încercare de explorare am făcut-o aproape de Kogălniceanu. Am intrat într-un bloc dubios cu scări frumoase, în spirală. Am urcat noi vreo două etaje bâjbâind prin întuneric și ni s-a părut că în fața unei uși dormea cineva. Am trecut ca mâțele pe lângă, și am ajuns la un etaj unde am dat de lumină cu senzori. Ne-am dat seama că nu vom găsi nici acolo un acoperiș, așa că am coborât pe silent și da, am văzut că în fața acelei uși dormea o tanti într-un sac…

Până la urmă, am decis că mergem la sigur cu acoperișul Spitalului Municipal. Când am apărut în ușa spitalului și portarul ne-a luat la întrebări, i-am spus că avem de făcut o temă foto despre peisajele Bucureștiului și de abia acum am aflat (era 03.00 noaptea…). După ce l-am convins că nu plănuim să ne aruncăm de pe acoperiș, ne-a lăsat să intrăm. Am trecut pe lângă medicii de gardă ca și cum eram de acolo și am urcat 14 etaje de scări. Am ajuns pe acoperiș și ne-am tras sufletul, apoi am admirat toată frumusețea aia care n-a ieșit în poze.

Municipal (1)

Municipal (2)

Când am plecat de la Municipal, ne-am împrietenit cu acest cățel și l-am botezat Clementin. A mers cu noi până la Grozăvești.

IMG_7508

Între Eroilor și Grozăvești, pe gardul unei clădiri, am văzut o grămadă de sticle și borcane vintage, care parcă așteptau să fie luate. Ne-am apropiat și le-am studiat, apoi ne-am ales câte patru de fiecare. Problema era că nu aveam nici o pungă, dar am găsit un carton de Bacardi în care să punem câteva dintre ele, iar pe restul le-am cărat în mână.

IMG_7502

IMG_7505

Ne uitam ca ultimii homeleși după vreo pungă aruncată pe marginea străzii, când, deodată apare din spatele nostru un tip. Era la pieptul gol, cu un sacou și o pereche de blugi rupți pe el, mergea pe 7 cărări, dar avea o sacoșă goală în mână. Pentru un moment, ne-am întrebat dacă să i-o cerem, dar nu părea foarte stabil mintal, așa că l-am lăsat în pace.

Reclame

Posted on noiembrie 30, 2012, in Lucruri frumoase, Timp Liber, Unde fugim de acasa?. Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. O întrebare: ce peștișori pufoși (asta e în loc de pișca mă-sii… încerc să renunț la expresia asta, cu toate că m-a „consacrat”… sau eu pe ea? în fine.) ai de gând să faci cu niște sticle lăsate pe marginea străzii?!?

  2. Ani Ana, probabil vreo instalaţie. sau altceva de gen. stai lin că le va veni o idee genială.

    fain exploit, dudes and dudettes. cîteodată îmi doresc şi eu să fac din ăstea, dar nu aş arăta chiar bine în roluri din ăstea. de la un gabarit încolo probabil arăţi dubios cînd încerci să urci pe blocuri. sau e vorba de vîrstă?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: