Împărțim mirosul

Aici, în Crângași, împărțim totul. De la soția țiganului din colțul străzii la țigara de contrabandă din gang și de la câinii cartierului până la străzile neluminate. Dar cel mai important lucru pe care-l împărțim în cartier este mirosul. Și nu vorbesc despre ”mirosul de acasă” sau ”mirosul de gunoi”, ci de mirosul pe care-l primești în apartamentul tău de la vecinii binevoitori.

Am adunat câteva situații relevante, când mirosul apare neinvitat în micul tău univers personal.

  • Ca student, se întâmplă în anumite circumstanțe să-ți faci șnițele la două noaptea. Te vei bucura să afli că vecinii de deasupra au același gând. Nu vei fi singurul dubios care se apucă de prăjit la ora aia.
  • Întotdeauna vei ști că vecinul de lângă a făcut baie. Te pot convinge două tipuri de miros: ori mirosul de țeavă înfundată, ori mirosul de gel de duș cu aromă de căpșuni din baia ta. Este ciudat cum nu îți cunoști vecinii de lângă, dar știi ce gel de duș folosesc.
  • După ce ai petrecut o noapte ”pă club” și ești dezhidratat și înfometat în același timp, razele soarelui te trezesc cu nesimțire. Un miros de cartofi prăjiți se strecoară pe geam și te fac să te ridici automat din pat, înșelându-ți încrederea: nimeni nu ți-a gătit nimic. E vecinul din stânga, care și-a alungat mirosul în camera ta.
  • Tocmai ți-ai făcut curaj să pui un sfert de movilă din coșul de rufe la spălat. Ți se pare că vremea de afară e perfectă și soarele e destul de prietenos încât să-ți usuce hainele într-o zi. Le întinzi în balcon și exact după ce ai prins ultimul cârlig, simți miros de pește la grătar. Scoți capul pe fereastră ca să-i vezi pe vecinii de sub tine cum și-au făcut un mic grătar în curte și pun peștii morți pe el…mai au în program și niște fleici de porc.

E un cerc vicios: tu lași fereastra deschisă, mirosul intră în casa ta și îți deschide o fereastră către viața vecinilor tăi. Cu timpul, accepți să-i cunoști în acest fel.

*Ideea asta a pornit de la mirosul de usturoi copt care s-a strecurat într-o zi din baie în toată casa. Mi-am imaginat că unul din vecinii mei stătea pe WC și își făcea usturoi la brichetă…

Reclame

Posted on Februarie 5, 2013, in Cronici Crângășiene. Bookmark the permalink. 1 comentariu.

  1. Ioana, iti sugerez acest suport http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/30227912/. E practic si usor de folosit+depozitat. In ceea ce priveste mirosurile care apar cand te astepti mai putin, ia-ti un deodorant de camera/apartament cu declansare pre-setata. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: