Catalogul de la IKEA

În mod cert, românii merg la IKEA să mănânce și apoi să cumpere lucruri. S-a tot discutat aceasta problemă a ”țăranilor” care mănâncă chifteaua, da nu-și permit paturi și dulapuri și veselă de acolo.

Dar catalogul de la IKEA rămâne mereu în afara discuției. În toată ecuația, el este cel mai important, prieteni. El este atracția și totuși, iluzia. Apare la ușa ta într-o ”Sacoșă realizată din materiale biodegradabile în conformitate cu cerințele SR EN 13432” care ”Nu se lasă la îndemâna copiilor. Pericol de sufocare”.

Se plimbă o vreme din cameră în cameră, apoi ajunge în baie. Și acolo se întâmplă magia. Acolo, unde oamenii sunt cei mai expuși persuasiunii, acolo e locul catalogului de la IKEA. Pentru că, dragii mei, dacă până acum ați crezut că cele mai bune idei vă vin pe WC (/în duș), tot acolo hotărâți și să cumpărați lucruri aiurea. Pentru că sunteți cu pantalonii în vine și sunteți vulnerabili și ”curva de publicitate” se strecoară unde nu trebuie…în minte, despre ea vorbim.

Iei catalogul amplasat strategic la o întindere de mână, îl răsfoiești ușor, neinteresat. Dar apoi vezi o pernuță colorată și te topești. Nu mai judeci cum trebuie și hotărăști să te joci de-a ”Ce mi-aș cumpăra”. Și iei catalogul ăla de la cap la coadă și stai la fiecare categorie să reciți: ”Mi-aș lua patul BRIMNES” sau ”Mi-aș lua paharul ăsta de vin POKAL” sau ”Mi-aș lua covorul cu fir scurt Helsinge”. Și până să-ți termini treaba pe WC, ajungi să-ți mobilezi apartamentul gol pe care nu-l ai.

Și ieși din baie (nu după ce tragi apa și te speli pe mâini, totuși) un pic mai înviorat. E ca și cum ai făcut ceva productiv cu viața ta: ai luat decizii înțelepte și practice cu privire la casa ta. Apoi te uiți în jur și vezi ca ești înconjurat de o grămadă de servante, taburete, răftulețe, cărți pline de praf și farfurii jegoase în chiuvetă. Și cade lumea pe tine. Cum adică, după ce tocmai ți-ai făcut casa așa frumoasă acolo pe WC, să fie așa urâtă în realitate?

Ca să nu distrugi iluzia perfecțiunii, dai o fugă la magazinul IKEA. Acolo totul e curat și mobilat și te tuflești pe jos să miroși covoarele noi și te perpelești prin paturi care nu-s ale tale, mănânci chiftele gătite de chef-ul tău personal suedez și îmbrățișezi toate animalele de pluș de la raionul de copii. Și, pentru o zi ai uitat că acasă la tine încă tronează bibelouri cu balerine și căței.

Bineînțeles, toată această poveste se propagă și asupra musafirilor tăi. Așa că lasă catalogul IKEA în baie. Vezi cum perspectiva lor se schimbă. Fii un prieten bun și mergi cu ei la IKEA, să mănânci o chiftea și să uiți de viața ta.

Anunțuri

Posted on August 25, 2013, in Funny, Unde fugim de acasa?. Bookmark the permalink. 1 comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: