Cu tremur

Pentru că m-a luat pe nepregătite, n-am o imagine reprezentativă pentru cutremur. Dar am un autoportret bășcălios făcut aseara.

Pentru că m-a luat pe nepregătite, n-am o imagine reprezentativă pentru cutremur. Dar am un autoportret bășcălios făcut aseara.

Azi noapte, după ce am visat că eram o vrăjitoare care rezolva cazuri apărute în săpun, apoi că un grup de oameni necunoscuți urmăreau un meci de rugby în baie la mine și nu puteam face duș, a apărut și un vis relativ interesant. Testam și eu în sfârșit o GoPro HERO3+ Black Edition și făceam un spot la Vodafone care se numea…fiți pe fază…”Studenta la verde” (m-a dat peste cap glaucomul de la știri).

Studenta asta făcuse o tabără în mijlocul unei păduri și făcea niște workshopuri de sustenabilitate cu alți studenți veniți peste vară acolo etc. Și, după un cadru cu ea bătând un cui într-o cabană, un cadru cu ea vorbind cu alți locuitori ai taberei, urma un cadru filmat cu GoPro cu ea stând întinsă într-un câmp verde în timp ce un pui de golden retrevier alerga spre ea din lateral. Și atunci s-a zgâlțâit camera și dacă bunicul meu striga în ’77 ”Care ești mă, acolo?”, eu strigam ”’Tu-ți GoPro-ul mă-tii!” și m-am trezit, să realizez că nu camera cu care filmam se zgâlțâia, ci camera în care dormeam se zgâlțâia. Nu-mi venea să cred. Mi-a luat ceva să mă dezmeticesc și s-a și terminat.

M-am întrebat dacă a fost cutremur sau mi-am imaginat, dar două lucruri mi-au confirmat adevărul: 1. luminile de la blocul vecin se aprindeau pe rând, ca și cum fiecare nenea Costică îi spunea fiecărei tanti Marinela: ”Fă, a fost cutremur! Tre’ s-aprindem luminile peste tot, să verificăm copchiii și să deschidem televizorul, să vedem ce zice!” și 2. țiganii de deasupra mea s-au lansat pe casa scărilor și îi auzeam cum tropăiau panicați spre ușa blocului, că doar țiganii nu-s obișnuiți cu înălțimile, ci stau pitiți la sol drept.

Eu, în schimb, m-am ridicat din pat gândindu-mă cum o să montez eu clipul ăla imaginar de la Vodafone și am deschis laptopul ca să intru pe www.cutremur.net, unde bineînțeles că nu se postase nimic la 1 MINUT după cutremur. A doua problemă de care m-am izbit a fost că aveam nevoie la baie. Dar cum a fost primul cutremur pe care l-am simțit în viața mea și cunoștințele mele de geografie s-au pierdut în neant, singurul cuvânt care-mi venea în minte era ”replică”. Și mă gândeam: ”Dacă o să fie o replică a cutremurului fix când sunt eu pe WC? Cât de trist ar fi asta?”. Dar mi-am făcut curaj și n-a existat nici o replică. Lucru de care și-au dat seama și țiganii, că deja urcau înapoi în paturile lor.

Reclame

Posted on Octombrie 6, 2013, in Cronici Crângășiene, Funny. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: