Podcast: Serial

Știu că de obicei vă dau muzică de ascultat în timp ce faceți alte treburi, dar acum vă dau ceva mai mișto: un podcast. De-a lungul timpului, v-am mai informat cu privire la atenția mea deficitară și că mă plictisesc rapid de filme și seriale care nu mă prind. Daaaar, cotloanele întunecate ale interneților vuiesc de acest podcast mișto, numit Serial.

Așa că aseară, am zis să văd și eu care-i treaba cu el…și am rămas timp de 5 episoade acolo, până undeva la 4 dimineața. Acum mă întreb serios dacă nu merită să-mi petrec întregul Crăciun ascultând restul de 7 episoade rămase…

Despre ce este Serial: este o poveste non-ficțională de 12 episoade despre o crimă care s-a petrecut în 1999 – Adnan Syed, un elev de liceu, este acuzat de uciderea fostei lui prietene, Hae Min Lee și închis. După aproape 14 ani, timp în care apropiații lui zic că nu el a omorât-o, jurnalista Sarah Koening pornește o investigație. Ea dezvăluie, episod cu episod, tot felul de detalii, martori și inconsistențe ale poveștii care s-au pierdut pe parcursul procesului.

De ce merită să-l ascultați: pentru că e o capodoperă jurnalistică – construită mișto, cu un research minuțios și o poveste dezvoltată ca o anchetă for dummies. Pe lângă asta, faptul că e audio (+ dovezile aferente sunt arhivate sub fiecare episod, pe site) te lasă să-ți imaginezi tu toate întâmplările și să ai impresia că faci parte din această ”căutare a adevărului”.

Pentru o persoană care a avut treabă cu jurnalismul juma’ din facultate (și speram să continui, dar too much disappointment), mă minunez când mai dau peste câte un proiect mișto de genul și e făcut, cum ziceam mai sus drăgăstos, for dummies, adică pentru oamenii obișnuiți care curăță un cartof și vor să asculte ceva în timpul ăla.

Ascultare plăcută și sper că nu v-am stricat Crăciunul dacă o să deveniți obsedați!

Reclame

Posted on Decembrie 21, 2014, in Lucruri frumoase, Timp Liber. Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. Interesant, am citit postul tau ieri, iar 2 ore mai tarziu cineva mi a recomandat podcastul asta! Clar am sa-l ascult:)

  1. Pingback: Webseries: High Maintenance | Hippie Cheese

  2. Pingback: Podcast: Mortified | Hippie Cheese

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: